Balans na 5 wedstrijden
De 11e Keignaertloop – GP Jean Vandecasteele is volgende week vrijdag alweer de zesde wedstrijd van het OLC 2014. Een derde van deze jaargang ligt achter ons. Tijd voor een korte terugblik...

De Corrida van ’t Sas was de jaarlijkse koude, heel winderige maar vooral succesvolle opener van de KRNSO, met Roger als stuurman. 443 deelnemers, een 50tal meer als vorig jaar, is een absoluut record. Ook de Noordzeeloop van Ostend Motor Sport (met Gaby op kop) stond garant voor een puike organisatie, trok 50 deelnemers meer dan tijdens de vorige editie en overschreed de grens van 300. De Wijkloop Hazegras, op de traditioneel superdrukke paaszaterdag, was eveneens goed voor 50 extra deelnemers in vergelijking met vorig jaar. Misschien moet er hier toch uitgekeken worden naar een rustiger start- en aankomstplaats en /of moment.

De klimklassieker Sint-Jansloop was een vlotte organisatie met leuke, originele en vitaminerijke prijzen voor iedereen. Qua deelnemers was het iets minder dan in 2013 maar daar zullen de 40.000 van de Antwerp Ten Miles niet vreemd aan zijn.

De Wijkloop Nieuwe Wijk Stene was een organisatorisch drama in een heel winderige, gelukkig zonnige, decor. Een rebellerende cafébaas sloot zijn zaak met alle nefaste gevolgen. 275 deelnemers, 6 meer als vorig jaar, waren getuige. Niet voor herhaling vatbaar.

Bij de dames 1-4 + H5 bevestigt Heidi Hertveldt, met 5 overwinningen op 5 wedstrijden, haar status als “Leading Lady” van het OLC. Zij leidt dan ook het algemene klassement dames 1-4 + heren 5. De grootste dreiging komt momenteel van H5-kant. Dirk Beeuwsaert (Heule) volgt op de 2de plaats terwijl ouwe getrouwe Willy Lefevere de 4de stek inneemt. Plaatsen 3 en 5 zijn voor Fabienne Strubbe en Sofie Tuttens.

Bij de dames 1 bekroont Cathy Steelandt uit Oudenburg haar spectaculaire opgang met een eerste plaats. Winnares van vorig jaar, Lies Deruddere, volgt op luttele 2 punten, weliswaar met 1 wedstrijd minder. Derde is Liesbeth Verplancke eveneens uit Oudenburg.

Bij dames 2 leidt, uiteraard, Heidi Hertveldt voor Sofie Tuttens en Liesbeth Cappon, drie gekende namen in het OLC.

Fabienne Strubbe, winnares van vorig jaar, leidt autoritair dames 3 voor Chris Peeters uit Blankenberge en Natacha Vereecke, kapitein van het Daikin team.

Bij de dames 4 woedt er een hevige strijd tussen ouwe getrouwe Jeaninne Coenen (Ravels) en Maria-Elisa Snijders (Dilsen-Stokkem). Maria-Elisa leidt momenteel de dans met 2 puntjes voorsprong op Jeannine. Derde is Marianne Malfait (Blankenberg), eveneens een trouwe OLC deelneemster.

Bij de heren 1-4 kenden we tot nog toe 5 verschillende winnaars : Pieter Brouckaert (Corrida), Davy Stieperaere (Noordzeeloop), Glen Heye (Wijkloop Hazegras), Pedro Dujardyn ( Sint-Jansloop) en Micha Declerkck (Wijkloop Nieuwe Wijk Stene).

Bij de heren 1-4 staat momenteel Benny Fisher van Bredene Sport Running Team op plaats 1. De Bredense scheidsrechter bevestigt hiermee zijn puike resultaten van vorig jaar. 2de is David Hindryckx uit Gent, een nieuwe naam in het OLC. Good old Peter Hamers van Jogging Team De Olifant bekleed plaats 3. Davy Stieperaere staat momenteel op de 17de stek, echter met 1 wedstrijd minder op de teller.

Bij de heren 1 bezetten Benny Fisher en David Hindrycks eveneens de twee bovenste plaatsen. 3de is Kenneth Vanduyfhuys van de Hermesboetjes.

Bij heren 2 leidt Gunther Laenens, eveneens Bredene Sport Running Team, de dans voor Johan Deramoudt uit Lombardsijde. De 3de plaats is voor Thijs Cocquyt.

Bij de heren 3 neemt Peter Hamers de leidersplaats voor H1-H4 winnaar van vorig jaar, Johan Olivier. Slechts 4 punten scheiden hen. Gino Puystjes staat momenteel op brons en volgt op een 30tal punten.

Nieuwe namen bij de heren 4: Hendrik Vandewaetere (Izegem) op kop met 3 punten voorsprong op Hugo Vandenberghe (Varsenare). Hugo Van Langenhove (Bambrugge) volgt op respectabele afstand op de 3de plaats.

Bij de superveteranen H5 heeft Dirk Beeuwsaert uit Heule, die binnenkort 70 wordt of net geworden is, resoluut de leiding genomen. Willy Lefevere volgt op 2 en Robert Geelen op 3.

In het teamklassement staan de Hermesboetjes tamelijk comfortabel aan de leiding met 80 punten voorsprong op de nummer 2, Bredene Sport Running Team. Nochtans waren 3 van de 5 dagzeges, telkens heel nipt, voor het team uit Bredene. De Olifanten, van het gelijknamige Joggingteam volgt op plaats 3.
Oostends Loopcriterium