Belangrijke vernieuwing criteriumnummers
Het Oostends loopcriterium 2018 gaat van start op zaterdag 3 februari met de Corrida van 't Sas. De definitieve kalender vind je hier.

Wie de kalender aandachtig heeft gelezen, zal gemerkt hebben dat twee wedstrijden zijn verdwenen t.o.v. vorige jaren, nl. de Noordzeeloop en de Hermesloop. We danken de organisatoren van deze wedstrijden voor hun jarenlange inzet en promotie voor de loopsport in Oostende.

Nieuwe criteriumnummers voor klassementslopers

Een tweede - zeer belangrijke - wijziging is het invoeren een nieuw systeem met de criteriumnummers. Voortaan zullen deze namelijk als vast borstnummer worden gebruikt én enkel wie over dergelijk nieuw criteriumnummer beschikt, zal in het klassement opgenomen worden. Dit geldt ook voor joggers. Alle huidige criteriumnummers worden geschrapt.

Om in aanmerking te komen voor het (eind)klassement van het Oostends Loopcriterium moet je dus een nieuw persoonlijk criteriumnummer aanvragen. Voor het nummer wordt een éénmalige kost van 5 euro gevraagd.

Enkel door deel te nemen met het persoonlijk criteriumnummer krijgt de loper voor de betreffende wedstrijd punten voor het klassement. Hier geldt ná donderdag 15 maart 2018 geen terugwerkende kracht, ook niet indien de loper in de loop van het jaar een criteriumnummer aanvraagt. Wedstrijden ná 15 maart 2018, die gelopen worden zonder criteriumnummer, worden dus niet in aanmerking genomen voor het (eind)klassement.

Procedure

De loper vraagt het criteriumnummer digitaal aan via de website van het Oostends Loopcriterium, www.loopcriterium.be/criteriumnummer en betaalt 5 euro via overschrijving na het ontvangen van de betaalinstructies via e-mail.
 
Aanvraagperiodes

In 2018 zijn twee uiterste data bepaald, waarna telkens een lading criteriumnummers wordt aangemaakt: donderdag 18 januari 2018 en donderdag 15 maart 2018. Ná 15 maart is het niet meer mogelijk om een criteriumnummer te bekomen voor de huidige jaargang van het Oostends Loopcriterium.
 
Inschrijven met een criteriumnummer voor een wedstrijd

Houders van een criteriumnummer moeten op elke wedstrijd zoals voorheen een inschrijvingsformulier invullen waarop ze hun criteriumnummer vermelden en hun deelnamegeld betalen.


Lees de uitgebreide uitleg over deze belangrijke wijziging in het vernieuwde reglement van het Oostends Loopcriterium 2018.