De laatste rechte lijn
Op zaterdag 07 februari zijn we gestart met de Corrida van ’t Sas en volgende zaterdag 10 oktober omstreeks 16.30 uur zijn we 17 wedstrijden verder en behoort het OLC 2015 tot het verleden. Klassieke afsluiter van het OLC is Massajogging De Olifant.

Alhoewel een aantal klassementen reeds in de eindplooi lijken te liggen, zijn er reeksen waar nog fel gestreden zal worden voor de laatste puntjes en (podium)plaatsen.

Bij de dames lijken, zonder grote verassingen (of afwezigheden), de podiumplaatsen in de verschillende categorieën zo goed als verdeeld.

Dames 1 : Lies Deruddere, Maité Maes en Eva Jonckheere
Dames 2 : Heidi Hertveldt, Sofie Tuttens en Trui Vandenbulcke
Dames 3 : Fabienne Strubbe, Tamara Vereecke en Erna Leyre
Dames 4 : Marie Elisa Snyders en Vera Boels op de plaatsen 1 en 2. Hier lijkt Marian Malfait nog in staat de 3de plaats af te snoepen van Agnes Huwel.

Ook bij de dames 1-4 + heren 5 is het hoogste schavotje bezet. Dit kan Heidi Hertveldt niet meer ontsnappen. Voor plaats 2 en 3 zijn er nog 4 kandidaten : Lies Deruddere, Fabienne Strubbe, Marc  Deweert en Dirk Beeuwsaert. Het kan hier nog alle kanten op.

Bij de heren 1 is er nog de strijd Micha Declerck – Dave Stieperaere al lijkt de kloof voor Davy erg groot om te overbruggen. Voor plaats 3 is het super spannend want slechts 4 punten scheiden Yordi Vanhee en Bart Creminger.

Bij heren 2 lijken de plaatsen 1 en 2, met Frederik Ameloot en Gunther Laenens, gekend. Frederik Debreyne kan wel nog het vuur aan de schenen van Stefaan Westerlinck leggen voor de 3de plaats.

Heren 3 kent de tweestrijd Alain Geerts – Johan Olivier voor plaats 1 en 2. Het verschil is 3 luttele punten. Ook voor de plaatsen 3 en 4 is het spannend want Bruno Tilleman en Luc De Ketelaere worden slechts door 4 punten gescheiden.

Bij heren 4 lijkt de strijd beslecht met Hugo Vandenberghe voor Martin Desmedt en Guido Van Langenhove.

Bij de heren 1-4 bekleden momenteel Alain Geerts en Johan Olivier plaats 1 en 2 en dit met slechts 3 punten verschil maar Micha Declerck en ook Davy Stieperaere liggen nog op de loer om de hoogste plaats(en) op het podium weg te kapen. Ook hier kan het nog vele kanten op.

In de teamcompetite is het verschil tussen de nummers 1 tot en met 4 telkens een 300tal punten zodat zonder grote verassingen het podium bezet wordt door de Hermesboetjes, Inge’s Running Team en  Bredene Sport Running Team.

Samen met de gunstige weersvoorspellingen zijn alle ingrediënten aanwezig om van de Massajogging een spannende en aangename sportieve namiddag te maken.